Ingrediente
Pentru aluat: 400 g faina, 150g untura,1 pahar lapte, 40g drojdie, 4 lingurite zahar, ½ lingurita sare. Pentru umplutura: 300 g branza proaspata de vaci, 1 ou, 2 linguri smantana, 1 esenta vanilie, 100 g zahar, 1 praf sare.
Mod de preparare
1. Cerni faina intr-un vas, pui untura (nu topita) si framanti pana cand faina a cuprins toata untura. Pui drojdia la inmuiat in lapte, dupa care il adaugi in vas impreuna cu zaharul si sarea. Framanti pana cand aluatul nu se mai lipeste de vas. Lasi la dospit aproximativ doua ore. 2. Amesteci branza cu smantana, zaharul, esenta si praful de sare si omogenizezi bine. 3. Intinzi o foaie de aluat nu prea subtire, tai patrate, pui deasupra cate o lingura de umplutura si aduci colturile la mijloc apasand usor cu degetul. 4. Le ungi cu ou batut le asezi intr-o tava unsa si tapetata cu faina si le coci pana se rumenesc frumos.