Pandişpan cu vişine
Desert / 20.06.2018

Ingrediente

- 1 cană mare de vişine proaspete
- 100 g unt nesărat la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri de lapte
- 1 praf de sare
- vanilie

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul şi pregăteşte o tavă întinsă cu foaie de copt.

Începe prin a mixa untul cu zahărul împreună, la viteză medie-mare timp de 4-5 minute până obţii un amestec pufos şi aerat. Adaugă pe rând câte un ou la fiecare 30 de secunde de mixat. Apoi vanilia şi amestecă bine.

Într-un castron mic amestecă făina, praful de copt şi sarea. Folosind mixerul la viteză medie, adaugă alternativ amestecul de făină şi laptele. Nu se amestecă foarte mult. Se toarnă aluatul în tava pregătită şi se întinde uniform. La suprafaţă, vişinele se distribuie uniform.

Se coace aproximativ 40-45 de minute până când scobitoarea iese curată. Se lasă prăjitura să se odihnească timp de 10 minute, după care se scoate şi se lasă la răcit. Se presară zahăr pudră.

Poftă bună!

 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro