Ingrediente
- 110 g. unt - 140 g.zahar - 3 oua - 200 g. faina - 70 g. amidon - 1/2 plic praf de copt - un varf de cutit sare - 7 linguri lapte
Mod de preparare
Pentru inceput se scot samburii visinelor, (de preferat cu acel aparat de scos sambrurii, care se gaseste in comert) dupa care se lasa la scurs. Pentru prepararea blatului pufos se bate untul la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana devine spumos, apoi se inglobeaza ouale, unul cate unul, amestecand pana se dizolva complet zaharul. Ingredientele uscate se amesteca impreuna: faina, amidonul, praful de copt, apoi se adauga cate o lingura peste compozitia de unt, zahar si ou .La final se adauga laptele. Se amesteca pana cand se omogenizeaza compozitia. Blatul astfel obtinut se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (o tava de aproximativ 30/20 cm) apoi se niveleaza si aseaza deasupra uniform visinele. Se pune prajitura in cuptorul incins in prealabil la 180 grade, pentru 30-35 minute. Verificati cand este rumenita deasupra si apoi se scoate si se lasa la racit. Inainte de momentul servirii se pudreaza cu zahar pudra. Este o reteta de vara, usor de pregatit, dar foarte gustoasa.