Ingrediente
1000 ml lapte 150 gr zahar 150 gr orez esenta de vanilie,zahar vanilat 1 pliculet scortisoara macinata coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Mod de prepare Orezul se spala bine cu apa calduta si se freaca in palme sa se inmoaie si sa se decojeasca, apa se schimba de vreo 4-5 ori Se pune laptele, scortisoara si coaja de lamaie intr-o cratita. Se tine pe foc pana ajunge laptele la punctul de fierbere. De indata ce a fiert, se scoate scortisoara si lamaie, folosind-o strecurătoare. Se adauga orezul si se mai tine pe foc pentru 20 de minute. Amestecati din cand in cand sa nu se prinda orezul. Se adauaga zaharul si se fierbe la foc mic spre mediu pentru 15 sau 20 de minute. Orezul este gata cand prinde o culoare galbuie iar bobul este fiert (moale) Serviti pe farfurii individuale, sau intr-o farfurie adâncă. Cand orezul cu lapte este rece, aruncati un praf de scortisoara deasupra. POFTA BUNA!