Negresa de post
Desert / 01.04.2013

Ingrediente

: 1cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 50g stafide, 50g nuca maruntita, 1 praf de sare, 30g nuca de cocos

Mod de preparare

Tai nucile bucatele. Pui intr-un vas cele 3 cani de faina, apoi zahar, zahar vanilat, praf de copt, cacao, coaja rasa de la o lamaie si esenta rom. Amesteci bine, dupa care adaugi uleiul si+ apa (la final, pt a evita formarea cocoloaselor). In compozitia preparata adaugi stafidele si nuca. Ungi o tava cu ulei si o tapetezi apoi cu faina. Torni compozitia in tava si o introduci in cuptorul preincalzit, la foc potrivit timp de 25 de minute. Incerci cu o scobitoare daca prajitura este coapta si daca iese curata, inseamna ca negresa este facuta. O scoti din cuptor si o lasi sa se raceasca si apoi presari pe deasupra nuca de cocos. Sfat: Nu se deschide cuptorul in primele 15 minute pentru ca nu mai creste blatul.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro