Mini amandine
Desert / 05.03.2013

Ingrediente

Zahar pentru sirop: 200 gr Apa: 500 ml Cacao pentru crema: 3 linguri Cappuccino: 2 pliculete Zahar pudra pt glazura: 5 linguri Unt pentru glazura: 50 gr. Lapte pt glazura: o lingura Cacao pt glazura: 2 linguri Zahar pudra: 6 linguri Unt sau margarina: 250 gr. Apa: 30 ml Ulei pt glazura: o lingura Ulei pentru blat: 30 ml Cacao pt blat: o lingura rasa Oua pt blat: 6 Oua pt crema: 3 galbenusuri Praf de copt: o lingurita Faina: 200 gr Zahar pentru blat: 6 linguri Esenta de rom: o fiola

Mod de preparare

Blatul il facem asa: Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile cu un praf de sare, le batem spuma tare sau le mixam. Adaugam treptat zaharul, apa precum si galbenusurile frecate cu ulei si amestecam usor cu o lingura de lemn, de jos in sus, ca sa ramana compozitia pufoasa. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si adaugam apoi totul la compozitia de oua. Punem aluatul intr-o tava de cuptor dreptunghiulara, unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade. Cand se raceste blatul, se taie in doua, pe lung si se insiropeaza. Siropul se face asa: Intr-un vas se pune la fiert apa cu zaharul si pliculetele de cappuccino, iar la final se adauga esenta de rom. Crema: Se amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand si apoi cacaua. Se insiropeaza prima jumatate de blat, se aseaza crema, se pune apoi, cea de-a doua jumatate de blat care se insiropeaza si ea. Preparam apoi o glazura de ciocolata cu care imbracam amandinele. Glazura o facem asa: Incorporam toate ingredientele, asezam vasul pe baie de abur si amestecam continuu pana ce compozitia se mai ingroasa. Taiem in patratele si formam mini-amandinele si ornam cu ce dorim. Eu am ornat cu ciocolata rasa. Puteti de asemenea, pastra putina crema pentru decor.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro