Ingrediente
Ulei: 1/4 ceasca Zahar pudra: 2 linguri Zahar: 150 gr Apa: 1/4 ceasca Mere: 2 Coaja de lamaie: de la 1/2 lamaie Oua: 2 Zahar vanilat: 1 pliculet Faina: 150 gr Praf de copt: un pliculet Sare: un varf
Mod de preparare
Un chec aromat si gustos, simplu de preparat! Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu 75 de gr de zahar pana se albesc, iar albusurile le batem spuma cu restul de zahar. Adaugam treptat uleiul peste galbenusuri amestecand continuu, apoi apa impreuna cu un varf de sare. Turnam galbenusurile peste albusurile spuma amestecand mereu. Adaugam un pliculet de zahar vanilat si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Incorporam faina cu praful de copt amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus. Curatam merele de coaja si unul din mere il taiem cubulete, iar celalalt il taiem felii. Apoi adaugam cubuletele la compozitia noastra. Ungem cu ulei o tava de chec si o tapetam cu faina. Asezam aluatul in tava. Ornam cu feliute de mar pe diagonala. Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute. Scoatem tava din cuptor si acoperim cu un prosopel. Checul il scoatem din tava cand s-a racit si il servim pudrat cu zahar.