Ingrediente
Imi place sa gatesc, sa inventez in bucatarie, dar cel mai mult imi place sa fac prajituri, de la cele mai dificile retete la cele mai usoare. Pentru ziua de Valentine's Day am fost inspirata sa prepar : macarons, asta pentru toti iubitorii de dulciuri, hmmm este un deliciu , dar totodata gustul lui poate rasfata orice domnisoara.( asa ca domnilor, e vremea voastra sa va rasfatati iubitele/sotiile Ingrediente: 3 albusuri 200 g zahar pudra 1 lingurita de coaja de lamaie 1 lingurita de zeama de lamaie 100 g ciocolata neagra( intre timp o si radem ) 150 g migdale nesarate ( si pe acestea le macinam ) !!!Pornim cuptorul pentru preincalzire.
Mod de preparare
Batem albusurile de ou pana obtinem o spuma ferma, adaugam treptat zaharul si amestecam bine cu albusurile batute spuma . Punem coaja si sucul de lamaie , urmata de migdalele macinate si ciocolata rasa, amestecam ingredientele pana obtinem o pasta omogena . Pe tava de la cuptor am pus hartie de copt, iar cu ajutorul a 2 lingurite am facut cate o gramajoara , lasand spatiu intre ele. Optional putem pune pe fiecare gramajoara cate o migdala curatata de pielita maronie : ( un secret pentru a putea fi curatate mai bine : oparim migdalele 5 minute ), eu de data aceasta nu am pus . Coacerea macaroons-urilor se face la foc potrivit, (cum am specificat mai sus in cuptor preincalzit ) la 160 ° C, si le lasam aproximativ 20 de minute. Scoaterea lor de pe hartie se face cel mai usor prin racire, lasam geamul deschis si asa le vom putea scoate de pe hartie foarte usor si fara sa le sfaramam.