Excelent sau Tort de biscuiti
Desert / 08.02.2013

Ingrediente

1 . un pachet de petite beure dublu ( mi s-a recomandat sa iau de la Lidle ca sunt mai gustosi ) 2. un pachet de frisca lichida de 500 ml ( Hulala ) 3. ciocolata amaruie ( de lucru ) 300 gr

Mod de preparare

Acestea ne sunt ingredientele , sa trecem la treaba Din acel pachet de frisca punem intr-o craticioara 300 ml iar restul de 200 ml pastram la loc rece , pentru mai tarziu ca o sa trebuiasca sa o facem frisca. Punem in craticioara si cele 300 gr de ciocolata, si le lasam sa se topeasca , amestecand continuu sa nu se lipeasca , pana devine o pasta omogena. Dupa ce am facut aceast amestec , il lasam sa se raceasca foarte foarte bine . Intre timp batem restul de frisca , punem la incalzit umpic de lapte ( atentie doar usor incalzit , adaugand umpic de esenta de rom ) Pentru aspect o sa montati aceasta prajitura pe o farfurie intinsa. Introduceti pe rand cate un biscuite in laptele caldut, il tineti in mana si plasati crema obtinuta, pozitionati biscuitele ca un gardulet, pe diagonala farfuriei, unul in spatele celuilalt , repetati operatiunea cu fiecare biscuite , si veti obtine un patrat ( poate fii si pe rotund, doar cum vreti voi). Trebuie sa va orientati in asa fel incat sa va ramana crema si pentru acoperirea prajiturei. Optional puteti adauga in crema si nuci pisate sau sa presarati pe deasupra. Daca s-a racit acel amestec foarte bine , amestecati cu frisca. Taierea se face pe mijloc prima oara, iar dupa aceea trebuie sa taiati in directia opusa cum sunt pozitionati biscuitii ca sa va iasa aceasta forma de excelent, si taiati din timp feliute cu o grasime de 3-5 cm , credeti-ma ca e o adevarata provocare si foarte gustoasa. Acesta este rezultatul , imi place foarte mult cum se vad randurile de biscuiti , ca prima aparitie o sa ziceti ca e excelent, dar si gustul va dezvaluie acelasi sentiment, deaceea va propun sa decidem impreuna cum sa il denumim , JOY

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro