Lapte de pasare
Desert / 07.03.2013

Ingrediente

1l lapte, 6 oua, 200 g zahar, vanilie, 1 lingurita faina, 1 lingură rom.

Mod de preparare

Se pune la foc într-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 g de zahar , batandu-se din nou pana albusul e tare. Cand laptele incepe să fiarba, se trage cratiţa pe foc mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea în clocot. Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeşte suprafata lasand-o sa fie puţin bombata, apoi se impinge albusul din lingura în cratita cu lapte, cu ajutorul unei lingurite. Se formeaza astfel 4 — 5 oua din albus, nu mai multe, ca să aiba loc in cratita. Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita, ca ss se scurga. Se continua apoi in acelasi fel pana se fierbe tot albusul. Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, trebuie sa se tina seama de doua lucruri: laptele sa nu fiarba în clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu stea prea mult la foc. Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar si o lingurita de faina. Se toarna incet laptele strecurat, se da cu totul pe foc moale, amestecand pana cand incepe să se lege. Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna în farfuria cu care va fi servita la masa, iar deasupra se aseaza ouale de albus.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro