Mod de preparare
Un desert uşor de preparat şi foarte gustos.
Ingrediente:
6 mere, sănătoase, nu prea mari
zahar
scorţişoară
un ou
foietaj
Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul:
ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert);
o ceaşcă de faina;
unt proaspăt cât o nucă;
zahăr pudră;
un praf de sare.
După ce ai format coca, se acoperă şi se lasă 10 minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuinţare şi păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic şi nu creşte în cuptor.
Cum faci ca merele să fie "învârtite" în aluat...
Cureţi merele de coajă şi le dai prin răzătoare. Se pune zahărul şi scorţişoara. Se pune umplutura în foietaj şi se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se aşază într-o tavă şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se presară peste zahăr pudră.
O reteta mincinoasa: merele se storc de apa, se calesc, etc, iar foile se presara cu gris sau fulgi de ovaz. Aluatul trebuie sa aiba drojdie in el si nu se tine in frigider pana a doua zi. Si nuy se da cu ou daca se presara cu zahar....
Reteta mincinoasa pentru prosti ca noi. Nici un aluat nu va creste fara drojdie.
CE FEL DE LUCRU? LA DOMOCILIU?
ce trebuie sa fac,fii mai explicit lacine trebuie sa trimit acele mail-uri?
JOB PART-TIME / FULL TIME, pt persoane cu varsta cuprinsa intre 16 - 60 ani. Ce iti trebuie pt acest job? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Lucrul e mai mult legat cu casuta de e-mail. Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti mail-uri petrecandu-ti 2 -3 ore pe zi in fata calculatorului. cu cat muncesti mai mult cu atat castigul va fi mai mare. Sumele de bani, pot varian intre 75-500$/ SAPTAMANA, in functie de activitatea dvs pe internet. Pentru informatii suplimentare, tot ce trebuie sa faci e sa scrii “LUCRU” in casuta pentru subiect si sa trimiti un e-mail la adresa: seby335@yahoo.com
nu-i mare filozofie e prajitura cu mere dar sub forma de rulada si i-a dat un alt nume mare chestie
reteta e cam incompleta. cum se pune zaharul si scortisoara? dupa gust? inteleg ca poate sunteti gospodina iscusita, dar retele se dau cu gramaj.
Merele trebuiesc stoarse si aluatul presarat cu gris
iese mult mai buna cu merele calite, punand si zahar si scartisoara, inainte de a se pune in foietaj!
foarte buna...delicioasa... incercati..
imi place foarte mult e delicioasa...SUPER PUPER))
imi place foarte mult e delicioasa...SUPER PUPER))