Îngheţată de banane
Desert / 29.05.2015

Ingrediente

2 banane
1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao
miere de albine, după gust
fulgi de cocos
fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Mod de preparare

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

  • casiana, vineri, 17.07.2015 16:41
    inghetata de banane

    am incercat si eu acea inghetata si a iesit o delicatese am sa mai fac acea inghetata ca sa pot arata si prietenilor mei acest mod usor de preparare decat sa dai banii pe inghetati ca sa te racoresti vara mai bine iti faci acasa o inghetata pe cinste va urez POFTA BUNA!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro