Gogoşi simple la cuptor
Desert / 24.05.2016

Ingrediente

500 gr făină albă
200 ml apă călduţă
80 gr zahăr
1 cub drojdie proaspătă
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
coajă rasă - o jumătate de lămâie
50 gr margarină topită
1 linguriţă de scorţişoară
80 gr zahăr pudră

Mod de preparare

Pune într-un vas apa călduţă, zahărul, drojdia, coaja de lămâie, sarea şi vanilia şi amestecă bine 2-3 minute. Adaugă puţin câte puţin făină, amestecă, apoi frământă până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi la dospit, la loc cald, o jumătate de oră, până îşi dublează volumul.
Presară făină pe blatul de lucru şi întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogoşile, iar pentru a găuri centrul fiecărei gogoşi foloseşti o formă mai mică, apoi le aşezi în tavă.
Pune tava într-un loc călduţ şi lasă gogoşile la dospit până îşi dublează volumul. Gogoşile se coc 20 minute la foc potrivit, apoi le scoţit din cuptor şi le laşi puţin să se răcească. Unge-le cu margarină topită, apoi le dai prin zahărul pudră amestecat cu scorţişoară.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro