Fursecuri cu nuca
Desert / 26.02.2013

Ingrediente

120 de grame de unt, la temperatura camerei 80 de grame de zahar 1 ou mare, separat galbensul de albus 1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie) 140 – 150 de grame de faina 1 praf de sare 1/2 de varf de cutit de praf de copt (adica foarte putin) 100 de grame de nuci, alune, migdale – dupa dorinta – usor prajite si tocate marisor rahat colorat taiat patratele

Mod de preparare

Zaharul , untul si vanilia se pun intr-un castron. Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul. Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt. Se amesteca totul – aluatul va fi molcut. Se preincinge cuptorul la 177 de grade.Se pregatesc nucile( taiate marunt), se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin; se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 – 2,5 cm. care se tavalesc prin albus. Bilele de aluat date prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt, cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita, iar in adancitura adaugam un patratel de rahat. Prajiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincins la 177 de grade, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro