Desert răcoritor: Îngheţată pe băţ preparată în casă
Desert / 19.06.2012

Ingrediente

4 beţe de îngheţată
o folie de aluminiu


2 banane mari şi bine coapte
o ciocolată cu lapte
o linguriţă cu vârf de unt
fulgi din nucă de cocos

Mod de preparare

Bananele se taie în două la jumătate. În locul unde ai tăiat vei insera băţul de îngheţată obţinând astfel patru bucăţi de banane pe băţ. Înveleşte-le în folie de aluminiu şi pune-le la congelator timp de două ore. Topeşte ciocolata şi untul într-un vas pus în apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde, după preferinţă. Dacă optezi pentru cuptor setează timer-ul la 30 de secunde, scoate vasul, amestecă şi introdu-l pentru alte 30 de secunde. Repetă procesul, astfel încât timpul de topire să fie undeva la două, trei minute. Scufundă bananele congelate în ciocolata topită, astfel încât să fie acoperite total în ciocolată. Mai apoi, rostogoleşte-le în fulgii din nucă de cocos, aşază din nou bananele ornate în folie de aluminiu şi pune-le la congelator, până când ciocolata îngheaţă şi ea.

  • Ana, miercuri, 22.08.2012 11:41
    inghetata

    Trebuie neaparat sa lasam bananele la congelator 2 ore inainte sa la punem in ciocolata?Ca nu am rabdare sa astept atat:))

  • Mihaela, joi, 19.07.2012 20:17
    Inghetata

    Am incercat inghetata si e surprinzator de gustoasa si simpla

  • evamonica, joi, 12.07.2012 17:41
    Super

    Arata foarte bine si cred ca sunt gustoase.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro