Cupcakes pt indragostiti
Desert / 07.02.2013

Ingrediente

Ingrediente cupcakes 80 gr unt 120 gr zahar 1 lingurita zahar vanilat 250 gr faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 240 ml lapte 1 lingurita esenta vanilie 2 oua mari Pentru frosting 300 crema de branza + 100g unt 80 gr zahar pudra cu vanilie zmeura Filling 100 gr zmeura proaspata

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt cu telul, pentru a distribui uniform praful de copt si sarea. Punem untul intr-un vas separat si incepem sa-l mixam cu mixerul la viteza medie aproximativ 1 minut pana devine cremos, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 1 minut, dupa care incorporam cu grija amestecul de faina, adica miscoram viteza la mixer pana la treapta cea mai mica, asta daca nu vreti sa imprastiati faina in toata casa . Mixam bine, pana compozitia devine ca un aluat sfaramat. Ouale le batem putin cu furculita sau telul, si adaugam laptele, apoi esenta de vanilie. Turnam treptat amestecul de oua peste cel cu faina si amestecam ajutandu-ne de mixer, tot la viteza mica. Mixam pana cand obtinem o compozitie omogena. Preincalzim cuptorul la 190 de grade, pregatim o tava de briose cu hartiute speciale. Umplem formele 3/4 din capacitatea lor si introducem tava la cuptor pentru 18-20 de minute. Mai mult de 20 minute nu ar trebui lasate pentru ca devin prea uscate. Le lasam la racit pentru cel putin jumatate de ora. In acest timp putem trece la frosting. Daca alegeti sa folositi crema de branza din comert si unt atunci procedati asa: - untul moale la temperatura camerei il mixati bine cu zaharul pudra pana devine pufos si zaharul s-a topit, se adauga crema de branza si se mai mixeaza putin. Punem crema la frigider si trecem repede la umplut prajiturelele. Zmeura se spala bine, bine..si apoi se scurge tot bine, bine. Cu un cutit cu taisul subtire, facem o gaura in mijlocul fiecarei cupcake, nu foarte mare, de maxim 2 cm latime, si nu foarte adanca, sa nu cumva sa ajungem pana la hartie cu scobitura, iar capacul rezultat il punem deoparte. In fiecare gaura punem 2 bucati de zmeura, punem inapoi capacul, asa incat sa avem o suprafata nivelata. Scoatem crema pentru frosting de la rece, luam cate o lingura plina din compozitie si o asezam deasupra prajiturii. Cu ajutorul unei spatule lungi sau cu un cutit cu taisul lung, ii dam forma dorita. Ornam cu zmeura, cu bucatile cele mai frumoase pe care sper ca le-ati lasat deoparte inainte sa umpleti prajiturelele cu ele.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro