Cum să faci cele mai bune negrese
Ingrediente
1/2 cană cu unt
1 cană cu zahăr
2 ouă
1 linguriță cu esență de vanilie
1/3 cană cu pudră de cacao
1/2 cană cu făină
1/4 linguriță cu praf de copt
un praf de sare
Pentru glazură:
3 linguri cu unt
3 linguri cu pudră de cacao
1 lingură cu miere
1 cană cu zahăr pudră
1 linguriță cu extract de vanilie
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Unge o tavă pătrată cu ulei și tapeteaz-o cu făină.
Într-o cratiță, topește untul, ia de pe foc și adaugă zahărul, ouăle și extractul de vanilie.
Amestecă bine compoziția și adaugă apoi cacao, făina, sarea și praful de copt.
Întinde compoziția uniform în tavă.
Pune tava în cuptor și coace timp de 25-30 de minute. Nu o lăsa prea mult, pentru că se poate usca.
Pentru glazură:
Amestecă bine 3 linguri de unt moale, 3 linguri de cacao, mierea, extractul de vanilie și zahărul pudră.
Toarnă glazura cât prăjitura este caldă.