Cum pregătești cel mai bun chec de post
Ingrediente
55 grame de nuci coapte și mărunțite
230 de grame de făină
30 de grame de cacao pudră
100 grame de zahăr
1 linguriță cu praf de copt
1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
85 grame de ciocolată neagră cu peste 75% cacao
2 linguri de semințe de in măcinate amestecate cu 6 linguri de apă
100 mililitri de ulei vegetal
3 banane coapte bine și pisate cu furculița
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius.
Într-un bol se amestecă făina, cacaua, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Într-un bol separat se pisează bananele cu furculița și se ametecă cu pasta gelatinoasă din semințe de in și apă și uleiul.
Se amestecă ingredientele lichide cu cele solide.
Se adaugă nucile și ciocolata neagră, amestecând cu grijă.
Se toarnă amestecul în tava pentru chec tapetată cu puțin ulei și făină.
Se lasă la cuptor 55-65 de minute, după care se lasă la răcit.