Cremă de zahăr ars, o reţetă ca la mama acasă
Desert / 12.11.2016

Ingrediente

- 6 ouă
- 1 l lapte
- 200 g zahăr
- 6 linguri zahăr pentru caramelizat
- 1/2 coaja de la o lămâie rasă
- 1 plic zahăr vanilinat

Mod de preparare

Într-o cratiţă se pun cele 6 linguri de zahăr şi se lasă la foc mic până se caramelizează. Când e gata, distribuim zahărul topit pe pereţii vasului şi lăsăm la răcit. Între timp batem ouăle cu zahărul până se face spumă şi apoi se adaugă laptele şi aromele.

Compoziţia se toarnă peste zahărul caramelizat şi se dă la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Este foarte important ca din când în când să verificăm cu o furculiţă dacă s-a întărit şi o putem scoate când e gata rumenită.

Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro