Mod de preparare
Te rog sa incerci sa prepari aceasta reteta. In ciuda numarului mare de calorii, este prea buna pentru a nu fi gustata. Copiii tai merita un asemenea deliciu.
Ingrediente: 500 grame lapte praf, 250 grame cacao (cat mai neagra si cu o concentratie mare de unt de cacao, minim 20% – aceste detalii le gasesti pe ambalajul cutiilor de cacao), 250 grame zahar, 100 grame unt, vanilie (doua pliculete de zahar vanilat sau semintele unui baton de vanile).
Preparare:
1. Pune la fiert 150 ml apa, adauga zaharul si lasa sa fiarba. Aduna spuma si lasa-l sa clocoteasca 5 minute la foc mic.
2. Cerne si amesteca pe o foalie de hartie, laptele praf si cacao.
3. Da deoparte siropul de zahar si lasa-l sa se raceasca putin. Cand poti baga degetul in sirop fara sa te arda, adauga untul. Amesteca.
4. Toarna dintr-o data tot amestecul de lapte praf si cacao. Amesteca foarte bine.
5. Adauga mirodeniile.
6. Rastoara intr-o tava unsa cu unt (o tava de chec) si da la rece 6-8 ore.
Sfat Eva: Poti adauga stafide, nuca, bucatele de alune intregi, visine din visinata, dupa de ai rasturant ciocolata in tavita.
Daca faci o socoteala cat costa ingredientele nu merita sa faci aceasta reteta.
500g.lapte praf si 100,150g.cacao se cern neaparat. Nucile sau alunele cca.150,200g se dau la cuptor cca.10,15min. fara sa se rumeneasca, se curata de cojile uscate.Se pun intr+un vas de cca.2, 3l. 150ml apa+100g.unt+400,450g zahar brun si zeama unei lamai, pe aburi pana ce se topeste zaharul. Se da deoparte adaugandu.se laptele praf amestecat cu cacaoa si nucile pana la omogenizare. Aromele se adauga acum, la sfarsit. Se poate muta intr+un tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Se lasa la rece o zi macar, daca rezistati atat! cu drag! R
Reteta e perfecta. Dintre toate cate se gasesc pe net e printre singurele care are aceleasi proportii ca cea pe care am pregatit-o si eu. Nu am avut probleme in a o mesteca in oala, in a o turna in tava sau o consuma apoi. A avut o consistenta numai buna. Recomand cu drag reteta! Si da, folositi cacaua neagra, cu 22% unt de cacao. ;) http://www.scs.ubbcluj.ro/~mmir0416/retete/03-CiocolataCasa.php
Si eu am pus mai putina cacao pentru ca nu am avut mai multa. Intr-adevar, mariti cantitatea de apa pentru ca altfel se face bolovan, eu am pus din start mai multa si a iesit f buna. In plus, am pus mult rom si nuci, si e super pentru ca fata de alte retete de ciocolata are mai putin zahar, deci e mai putin nociva.
e foate buna da nu mia iesit asa ca am facut propia mea ciocolata de casa si am amestecat am pus lapte prraf cu ciocolata si am amestecat si mia istit ciocolata de casa
mami a facut ciocolata de casa de multe ori dupa aceasta reteta si a iesit foarte gustoasa!!!nu va iesi amaruie de la prea multa cacao!!!
Nu aveti habar de nimic si va apcati de postat retete,Cu cat continutul de grasime din cacao este mai mare cu atat culoarea ii este mai deschisa,O cacao neagra denota un continut scazut de unt.Iar pentru comentatori............nu,nu e multa cacao,ciocolata adevarata are un continut mare de cacao.
nu va iesi amaruie de la prea multa cacao?
pentru a fi mai dulce, puneti mai putina cacao ..150 g , cat despre modelare la tava mai usoara ...mai multa apa ,eu pentru jum din portiile astea pun 150 ml apa
sincer e o reteta buna dar are cateva probleme problema e ca nu ruse-am sa o torn in tava si chiar un adevarat chin eu am adaugat apa calduta sa o pot tunna in tava iar cand amesteci e un adevarat chin mai ales ca sant baiat ma gandesc la voi femeile eu zic ca e mai bn sa adaugam mai multa apa asa cum a zis alina chiar si 250 ml de apa
eu am facut si nu a iesit nimik nu e buna de nimic reteta asta
Buna, imi doresc mult de tot sa fac ciocolata de casa, dar sunt in Anglia, si nu stiu unde sa gasesc lapte praf sa cumpar sau cum se numeste. Va rog sa ma ajutati daca voi stiti.
aceasta reteta nu este buna a iesit prea sfarmicioasa ciocolata...
reteta e ok pt cei ce vor ciocolata neagra daca stii ca nu vrei neagra atunci pune cacao 125 g.
eu cred ca e foarte buna si artrebui sa dati si in ziare
eu cred ca ar trebui sa faceti o incercare eu am facut si mi-a placut reteta e chiar buna ciocolata sa stiiti!Amatotilor
prea multa cacao, cred ca ar trebui verificata reteta inainte sa fie pusa pe site, nu crezi?????????????????????????
mai putin acacao adica intre 100-150 gr cacao si 200 ml apa ca sa o poti modela eu mam chinuit cu modelaru se prinde de mana aluatu:)