Cheesecake japonez din trei ingrediente
Desert / 19.04.2018

Ingrediente

280 grame ciocolată albă
220 grame cremă de brânză
7 ouă mari, albușurile și gălbenușurile separate
Opțional, pentru servit și decor:
frișcă, fructe de pădure și zahăr pudră

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 160 de grade.
Unge cu puțin ulei o tavă rotundă pentru prăjituri cu diametrul de aproximativ 22 de centimetri și acoper-o cu hârtie pentru copt.
Umple un ceainic cu apă și pune-l la fiert pe aragaz.
Pune ciocolata albă și crema de brânză într-un vas termorezistent și încălzește-le la bain marie, într-un alt vas în care ai pus apă.
Amestecă până când ciocolata se topește și amestecul devine omogen.

Ia bolul cu ciocolată albă ș cremă de brânză de pe foc și lasă la răcit timp de zece minute, apoi adaugă gălbenușurile.
În bolul de mixer, bate bine albușurile până când devin o spumă compactă.
Adaugă un sfert din spuma de albuș de ou peste amestecul de ciocolată și amestecă bine.
Adaugă restul de albușuri în trei tranșe peste amestec, răsturnând cu lingura pentru a încopora în compoziție.
Toană cu grijă compoziția în tava pregătită.
Pune tava într-un vas iena și pune totul la cuptor.
Toarna apa fierbinte din ceainic în vasul iena pentru a acoperi până la jumătate tava de prăjitură.
Coace până când prăjitura crește și se întărește, timp de o oră.
Lasă la răcit complet înainte de a scoate prăjitura din tavă.
Pune cheesecakeul la frigider și lasă timp de cel puțin o oră înainte de a servi.
Decorează cu frișcă, fructe de pădure și zahăr pudră.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro