Ingrediente
Suc de pepene rosu: 1 l Esenta de vanilie: 1 Zahar vanilat: 1 pliculet Zahar: 4-5 linguri Amidon alimentar: 3 linguri
Mod de preparare
Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos! Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat, iar cu o strecuratoare am scurs sucul. Intr-o cratita, am amestecat amidonul cu zaharul si esenta de vanilie si l-am topit in cateva linguri de suc de pepene, apoi am turnat si restul sucului treptat, amestecand si am pus pe foc. Atentie!! Trebuie neaparat sa stai pe langa cratita si sa amesteci mereu, iar focul, lasat cat de mic. La inceput isi pierde din culoare, dar spre sfarsit isi recapata culoarea vie, rosie. Budinca de pepene rosu este gata in momentul in care, daca pui o picatura de budinca pe farfurie, aceasta ramane teapana si nu se scurge. Cand a sosit momentul acesta, se ia cratita de pe foc, se pune budinca in forme sau in cupe, se lasa sa se raceasca si se da la frigider 3-4 ore.