Budinca de orez brun
Mod de preparare
Este un desert excelent, care combina aroma mirodeniilor cu gustul dulce-acrisor al merelor si stafidelor. Budinca poate fi servita atat rece, cat si calda. Pofta buna!Ingrediente si cantitati:
250 g orez brun, nefiert
840 ml apa
1 lingura miere (sau dupa gust)
1 mar dulce, de dimensiuni medii, curatat, decojit si dat prin razatoarea mare
60 g stafide
240 ml frisca vegetala
2 lingurite esenta de vanilie
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita cuisoare macinate
Mod de preparare:
1. Incalzeste bine cuptorul.
2. Clateste orezul si pune-l la fiert, intr-o cratita de dimensiuni mari. Dupa ce apa a dat in clocot, lasa orezul la fiert, pe foc mic, timp de 35 de minute sau pana cand boabele s-au inmuiat. Adauga apa, daca este necesar. Daca orezul nu a absorbit toata apa, mai lasa-l la fiert.
3. Amesteca orezul fiert cu restul ingredientelor.
4. Transfera budinca intr-un vas termorezistent, uns cu ulei.
5. Introdu vasul la cuptor, acoperit cu un capac, timp de 30 de minute. Dupa ce jumatatea de ora a trecut, indeparteaza capacul si lasa budinca la cuptor inca 5 minute.
Se obtin 8 portii.