Brioşe cu mure şi nuci caju fără foc
Desert / 06.08.2016

Ingrediente

Ingrediente pentru blat:
1 cană cu nuci româneşti sau pecan
1 cană cu curmale, fără sâmburi
puţină sare de mare

Ingrediente pentru cremă
1 cană şi jumătate cu nuci caju, înmuiate timp de o oră în apă
1 cană cu mure proaspătă
1/3 cană cu ulei de cocos topit
2/3 cană cu lapte de cocos gras, ţinut în prealabil la frigider
1/3 cană cu sirop de arţar sau miere de albine.
puţin suc de lămâie, după gust.

Mod de preparare

Se mixează în robot nucile, după care se pun într-un bol.
Se mixează apoi curmalele, după care se adaugă la loc nucile mărunţite, sarea de mare şi se amestecă cu robotul până când se obţine un aluat lipicios.
Formele pentru brioşe de tapetează cu hârtie de copt şi se presează câte o lingură din amestecul de nuci.
Pentru a prepara crema se amestecă bine toate ingredientele în blender. Se toarnă crema în formele pentru brioşe, peste amestecul din nuci şi se pun la congelator 1-2 ore.
Se ornează cu mure proaspătă.
    
Foto: www.tastemade.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro