Brioşe cu căpşuni proaspete, un desert cu gust de tort
Desert / 12.05.2017

Ingrediente

- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahăr
- 100 g unt la temperatura camerei
- 2 ouă
- 1 cană căpşuni taiate cubuleţe
- 100 ml lapte
- esenţă vanilie
- 1 praf sare

Mod de preparare

Pregăteşte tava punând în cele 12 compartimente ale sale forme speciale de hârtie pentru brioşe şi unge-le cu puţin unt.

Într-un bol mediu, amestecă împreună făina, praful de copt şi sarea.

Cu mâna sau mixerul, freacă untul cu zahărul timp de aproximativ 2 minute până obţii o compoziţie de culoare galben deschis şi pufoasă. Se adaugă ouăle şi vanilia şi se amestecă bine până la omogenizare. Apoi începem să punem puţină făină, puţin lapte, apoi din nou făină şi tot aşa până terminăm cantităţile.

Într-un alt castron gol, punem căpşunile tocate şi presărăm o lingură de făină până le acoperim uniform. Cu ajutorul unei spatule, adăugăm jumătate din căpşuni în aluat. Le punem în forme, iar apoi pe fiecare în parte punem o cantitate egală din căpşunile rămase.

Se coc timp de 25-30 de minute până când brioşele devin aurii şi sunt făcute la mijloc. Se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se pot consuma.

Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro