Ingrediente
6 albușuri
400 ml smântână pentru frișcă
300 grame de zahăr
300 grame fructe de pădure
2 linguri cu zahăr pudră
esență de vanilie
Mod de preparare
Prepararea bezelei:
Bate albușurile cu mixerul până ce obții o spumă tare, care nu se răstoarnă când întorci castronul.
Adaugă treptat 300 grame de zahăr și continuă să amesteci timp de aproximativ zece minute, până când obții o pastă albă strălucitoare.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se toarnă compoziția pentru bezea.
Introdu în cuptorul preîncălzit și las-o timp de 70 de minute, până când devine crocantă la exterior.
Prepararea cremei de vanilie
Amestecă frișca cu blenderul sau mixerul împreună cu două linguri cu zahăr pudră și eșența de vanilie, până când se întărește.
După ce s-a răcit bezeaua, așază crema de vanilie peste ea, apoi adaugă fructele de pădure.