Vinete coapte cu nuci
Aperitive / 02.04.2011

Mod de preparare

O reţetă simplă şi super gustoasă. Tot ce ai nevoie pentru a-i mulţumi pe cei dragi. Şi nici nu necesită mult timp. Poftă mare!

Ingrediente

2 vinete
ulei de măsline
1 ceapă tocată mărunt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
50 g stafide
2 linguriţe scorţişoară
2 linguriţe chimen
2 linguriţe coriandru
o ceaşcă de nuci tocate
coriandru tocat
iaurt
feliuţe de lămâie

Mod de preparare

Taie vinetele pe lungime, stropeşte-le cu ulei de măsline şi lasă-le în cuptorul încins aproximativ o jumătate de oră sau până se înmoaie. Între timp, căleşte în ulei ceapa, usturoiul, stafidele, scorţişoara, chimenul şi coriandrul. Adaugă apoi şi nucile. Toarnă apoi peste vinete şi presară coriandru.
Se serveşte cu iaurt, felii de lămâie şi pâine. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro