Mod de preparare
Ingrediente si cantitati:
500 de grame de broccoli
1 blat de pita din comert
1 piept de pui, de preferat fara oase
3 oua
1 cana cu lapte
2 linguri cu faina
1 bucata de branza telemea (cat mai uscata)
1/2 pachet de unt
sare
piper
nucsoara
putin cimbru uscat
o bucatica de cascaval
cateva linguri cu smantana
Mod de preparare:
1. Aseaza blatul intr-o tava rotunda, unsa cu unt, si inteapa-l din loc in loc cu o furculita. Aseaza peste buchetelele de broccoli, pe care le-ai oparit cateva minute in apa clocotita cu sare, dupa ce s-au scurs bine.
2. Separat, intr-un vas, bate ca pentru omleta ouale, adauga faina, laptele si amesteca bine ca sa nu faca cocoloase. Adauga branza data prin razatoarea fina, sare (doar daca este necesar, in functie de cat de sarata este branza), piper, nucsoara rasa, putin cimbru, si la final untul topit. Incorporeaza apoi fasii de piept de pui fiert.
3. Toarna amestecul peste broccoli si da totul la cuptor pentru 30-40 de minute. Cu circa 10 minute inainte de a scoate tarta din cuptor presara deasupra putin cascaval ras si las-o la cuptor, la foc mai mare, pana se rumeneste. Se serveste cu smantana si este la fel de buna si calda si rece.
serviti aceasta tarta,care de fapt este quiche loraine,cu un sos din iaurtcu menta verde cruda si putin ulei de masline. este un deliciu, eu mai pun si cativa morcovei din aia mici congelati,bineinteles fierti inainte.
parca am mai citit-o dar o notez pentru ca e buna,cred.in loc de branza am sa pun cascaval,e mai bun,se leaga mai bine totul ,cred.si am sa pun oregano.
chiar este o idee buna. Nu-ti ia mult timp, si cred ca este delicioasa si sanatoasa. Diseara voi incerca reteta ;)