Strudel cu piept de pui
Aperitive / 28.08.2007

Mod de preparare

O reteta tot pe baza de pui, dar intr-o combinatie cum nu cred ca te-ai asteptat vreodata sa gasesti. Acest strudel are marele avantaj ca se prepara rapid si este extrem de gustos!

Pieptul de pui, asociat cu morcovul, ciupercile si smantana, are un gust dulce-acrisor ce va fi, cu siguranta, apreciat de toti mesenii.

Si, daca nu te gandeai ca poti pregati strudele chiar la tine acasa, iata ca acum iti oferim o reteta care iti va asigura succesul... gastronomic! Pofta buna!


Ingrediente si cantitati:


1 1/4 kg piept de pui (dezosat si fara pielita);
500 g foitaj;
150 g unt;
3 cepe;
1 fir mare de praz;
300 g ciuperci (din conserva);
1 morcov mare;
200 g smantana;
1 ou;
1 salata verde;
20 g margarina;
sare;
piper.

Mod de preparare:


1. Se aleg 800 g file din piept de pui, care se condimenteaza cu sare si piper; carnea se prajeste cate 4 minute pe fiecare fata, la foc mediu, in 50 g de unt. Se lasa sa se raceasca.

2. Intr-o tigaie, se incing 50 g de unt. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga in untul incins. Se calesc 3-4 minute, pe foc mic, apoi se adauga ciupercile, scurse de zeama din conserva si tocate marunt, si morcovul, curatat si dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Totul se mai caleste 6 minute, pe foc domol, amestecand.

3. Restul de piept de pui (care nu s-a prajit) se toaca marunt cu cutitul. Se incing 50 g de unt si se pune carnea de pui tocata. Se caleste 4 minute, dupa care se raceste si se adauga peste amestecul cu ciuperci. Peste toate se pun albusul oului batut si smantana, apoi se amesteca energic.

4. Se intinde foaia de placinta. Se acopera cu jumatate din cantitatea de umplutura preparata. La mijloc se aranjeaza bucatile de piept prajite initial, iar peste ele se intinde restul de umplutura.

Timp de preparare:
20 de minute, plus timpul de coacere.

Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.
  • Grigore Theodor, marţi, 21.06.2011 16:33
    Despre Pui

    Cu totii stim cat este de buna orice mancare de pui dar, incercati cat de mult sa consumati puii crescuti la tara, (in batatura) caci cei de la acele crescatorii sunt plini de hormoni de crestere si au un efect foarte urat asupra copiilor.Incercati sa cautati pe net si va ve-ti convinge

  • busuioceanu gabriel, luni, 17.01.2011 18:58
    strudel pui

    si salata verde ce-i cu ea?? nu se specifica in modul de preparare doar in ingrediente

  • busuioceanu gabriela, duminică, 16.01.2011 19:06
    strudel pui

    nu inteleg daca se foloseste FOIETAJ sau FOI DE PLACINTA???

  • eli georgescu, marţi, 09.11.2010 20:46
    strudel cu piept de pui

    citind reteta consider ca este f buna am s o incerc

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro