Mod de preparare
O reteta delicioasa, un adevarat festin gastronomic! O rulada simplu de realizat, din carne de pui, sanatoasa si satioasa. Se serveste cu garnitura de legume asortate si cu un sos delicios, din supa, smantana si telemea, totul condimentat dupa bunul tau gust. In cel mult o ora vei avea gata un fel de mancare excelent, pentru sase persoane. Spor si pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
1 kg piept de pui;
150 g sunca de Praga, feliata;
250 g cascaval feliat;
4 linguri unt;
1 ceapa;
2 catei de usturoi;
200 ml supa de pui;
200 g smantana;
150 g telemea;
8 portii legume asortate (broccoli, morcovi, fasole verde etc.), fierte in aburi;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza. Fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele. Pe fiecare felie de carne se pun o felie de sunca si una de cascaval, apoi se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.
2. Intr-o tigaie de teflon, se topesc 2 linguri de unt si se prajesc uniform ruladele la foc potrivit, timp de 10 minute. Ruladele prajite se scot intr-un vas si se pastreaza calde.
3. In tigaie se adauga untul ramas. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca, apoi se calesc. Dupa 5 minute, se toarna supa si smantana; se fierb inabusit, la foc mic, timp de 10 minute. Acum se adauga in sos telemeaua rasa. Se condimenteaza si se lasa pe foc mic inca 5 minute, pentru a se lega.
4. La servire, peste rulade se toarna din sosul preparat, iar alaturi se pune o portie de legume asortate, fierte in aburi.
Sugestie: Sunca de Praga poate fi inlocuita cu costita afumata sau sunca fiarta. In mijlocul ruladei se poate pune, pe toata lungimea, un morcov mic fiert, apoi se ruleaza. In acest caz, cand se servesc ruladele, fiecare se taie oblic. Sosul se aranjeaza in jurul ruladei sectionate.
Timp de preparare: 60 de minute.
Se obtin 6 portii.
hety!!!! eu sunt an si vreau sa va spun ca am gasit aceasta reteta de foarte multe oooori plictisitor !!!!!!!eu caut o reteta pe care sa ma pot baza :-D si toate astea (confused) si m-am enervat (mad) (mad) asa ca va cer noi retete pe care sa le pot face acasa mss mult :-p x-D
Victore Victore tu manici rahat ?e vorba de preparare ca cea italiana pt ca nu toti isi permit brinzeturi italienesti.
dragilor aceasta reteta e o panarama asa ca pe viitor necunoscatori ai bucatelor abtineti va plizzzzzz
ideea e foarte bun ....dar reteta prezentata mai sus este un fel de cordon bleu!!!! ar merge mei bine cu o umplutura de brocoli spanac!!! eu am incercat si este gustos!!......merge si cu un simplu sos de gorgonzola!!!!
cred ca merge mai bine amestecat pipt-sunca-costita-ascaval-ceapa si usturoi calite sau nu cum vrei -smintin-legume inabusite -sare-piper.luat o franzela scos miez pus umplutura taiat felii grosute date prin ou si pesmet apoi prajite ca pe snitel
Reteta asta, nu are nici un sens. Scrie ca este, italienesc si se foloseste branza telemea. Din pacate italieni, nu au telemea. Si la fel cu cascavalul. Italieni au branzeturi mai gustoase, si mai delicate decat noi romani. De exemplu, au branza care se numeste Provolone, este o branza minunata de la vaca. Sunt mai multe feluri, afumate, si normala etc. Ergo, reteta cu puiul asta este mai degraba romaneasca, si nu italiana.
Dar nu prea bate poza cu reteta..in poza umplutura nu este doar sunca si cascaval,pieptul de pui este umplut cu altceva...reteta descrisa este de fapt gordon bleu,dar poza este altceva.
of!zice ancuta ca nu pare greu. eu am facut de curand ceva asemanator.a reusit reteta.aceasta ,fara suparare,pare o bagheta umpluta ca ceva!eu am folosit mai mult cascaval ca sa iasa ok si la reteta ta 250+150gr branzeturi,e putin,sunt multe ingrediente,eu am pus si 4oua.specific:nu e aceeasi, da?
voi incerca aceasta reteta...nu pare greu de gatit si cu siguranta e gustoasa