Rulada de cascaval cu stafide
Mod de preparare
Se face atat de usor si iese atat de buna, incat este mai mult decat o simpla rulada. Sa nu divulgi aceste secrete mesenilor tai, cand vei primi laudele lor. Cantitatile sunt pentru patru portii mari.Ingrediente: 350 grame cascaval, 100 grame unt, 100 grame faina, 5 oua, 100 grame stafide aurii, seminte de chimen si marar, piper, unt pentru uns tava.
Preparare:
- Rade cascavalul pe razatoarea mica. Pune stafidele la inmuiat in lapte cald. Separa albusul de galbenus. In untul frecat spuma, adauga pe rand cateun galbenus.
- Adauga apoi faina (cernuta, ca sa fie aerata, iar rulada pufoasa) si amesteca bine. Adauga cascavalul ras, stafidele bine scurse si semintele de marar si chimen macinate inainte sau pisate in mojar si amesteca putin.
- Bate foarte bine albusurile si adauga-le in aluat, amestecand usor. Intinde compozitia intr-o tava unsa (sau tapetata cu harte de copt) si coace blatul la foc potrivit 30-40 de minute.
- Rastoarna foaia pe un prosop curat si, cat este inca fierbinte, ruleaz-o. Nu are nevoie de niciun fel de umplutura, dar daca vrei, poti pune pe foaie felii subtiri de cascaval. Este buna calda si delicioasa rece.
Sfat Eva: Serveste rulada cu felii de kiwi, afine si caise uscate sau/si cu o lingura de smantana simpla alaturi.