Reţeta lui Jamie Oliver: Salată cu sfeclă roşie şi somon afumat
Aperitive / 14.02.2012

Ingrediente

4 sfecle roşii
sucul de la o jumătate de lămâie
sare de mare şi piper negru, proaspăt macinat
ulei de măsline extra virgin
oţet balsamic
200 grame de somon afumat
o mână de frunze de năsturel sai măcriş de baltă
o bucată de hrean prospăt
o felie de pâine integrală

Mod de preparare

Folosind un cuţit bine ascuţit, taie sfecla felii subţiri într-un vas. Adaugă sucul de lămâie, un praf de sare şi piper, uleiul de măsline şi oţetul balsamic, apoi amestecă-le bine.
Aşază somonul afumat pe un platou mare. Împrăştie peste el năsturelul, apoi feliile de sfeclă, scurse bine de suc. Taie hreanul în bucăţi mici şi adaugă-l peste sfeclă, apoi toarnă sucul de sfeclă roşie deasupra.
Presară puţin piper şi ulei de măsline şi lasă-le puţin să se întrepătrundă.
Se poate servi cu o felie de pâine integrală.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro