Ingrediente
200 g de orez de orice fel
400 ml de apă
2 dovlecei mici şi cruzi
2 ardei kapia copţi
2 linguri oţet balsamic
3 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper
6 frunze de busuioc verde
Mod de preparare
Orezul se tratează la fel ca pentru pilaf, se spală bine şi apoi se pune la fiert în apă cu un vârf de cuţit de sare. Vasul, parţial acoperit, se lasă pe foc circa 15 minute, până se absoarbe tot lichidul. Se dă la o parte, dar trebuie avută grijă ca orezul să rămână fierbinte până la definitivarea salatei.
În continuare, dovleceii spălaţi vor fi feliaţi şi la fel se va proceda şi cu ardeii copţi. Toate aceste legume se pun într-un vas peste care se adaugă sare, piper, oţel balsamic şi ulei de măsline. La final, se toacă busuiocul care va da salatei o aromă deosebită şi un aspect fresh.