Ingrediente
1 kg.de faina,1 cub de drojdie cat o nuca,200gr.de lapte batut,sare,1ou,ulei,5 cartofi,400 gr,de cas de oaie(telemea),o ceapa,boia
Mod de preparare
Intr-un lighean se cerne faina,se adauga,1lingurita.de sare,un ou si laptele batut (pe care l-am dezmortit putin pe foc, am diluat drojdia in el si l-am lasat la crescut 5min).Toate acestea se framanta bine,daca e prea tare mai adaugam apa dezmortita(nu fierbinte ca distruge drojdia),daca e prea moale punem faina ,sa iasa un aluat ca o plastelina,elastic si care sa nu se lipeasca de mana(pe planseta de framantat sa avem tot timpul faina sa nu se lipeasca de ea) Acest aluat il lasam in lighean ,acoperit ,la dospit,cam o ora,langa ceva cald Branza se razuieste,cartofii se fierb in coaja ,se curata si se razuiesc,toate prin rozatoarea mare.Separat se pune la prajit o ceapa mica taiata marunt si se caleste putin,apoi se adauga un pic de boia si se amesteca cu cartofii razuiti.Dupa ce dospeste aluatul luam cu o lingura mare,din el si facem cate o mingiuta pe planseta unsa bine cu ulei,apoi il intindem cu sucitoareasi punem inauntru cate o lingura de umplutura de cartofi ,unim marginile peste umplutura si intindem din nou,sa fie cat fundul tavii in care coacem.La cea cu branza ,intindem aluatul in lugime punem o lingura de cas,apoi aducem una dintre parti peste cea cu umplutura si tasam bine marginile cu degetele sa nu se deslipeasca In tava se pune mai mult ulei ,se intorc de pe o parte pe alta ca sa se prajeasca frumos.