PLACINTA CU VARZA
Aperitive / 02.02.2013

Ingrediente

400 G FAINA, 7 LINGURI APA, 3 LINGURI OTET, 250 G MARGARINA
UMPLUTURA: 2 VERZE ACRE SAU VARZA PROASPATA DULCE, 1 PAHAR ULEI, 1/2 PAHAR BORS PENTRU VARZA DULCE, 1 LINGURA CIMBRU MARUNTIT, PIPER NEGRU MACINAT

Mod de preparare

1 ALUATUL: in faina cernuta se pun otetul, apa si margarina moale. Se framanta bine 10 minute.Se pune aluatul in frigider invelit intr-o folie de plastic. Aluatul se prepara din ajun si se coace a doua zi.Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi cat tava. Se unge tava si se presara bine cu faina. Se aseaza prima foaie si peste ea se pune umplutura de varza scazuta acra sau dulce, se acopera cu atentie cu a doua foaie si se coace. Se consuma de preferinta calda. Pe DEASUPRA PLACINTA NU SE UNGE DELOC!
2 UMPLUTURA: seara, varza murata se pune in apa rece sa se desereze. A doua zi se spala in mai multa ape si se toaca fideluta. Apoi se pune la fiert cu apa si ulei pana scade bine. Se caleste bine in ulei.Se adauga cimbru si piper, Varza dulce se taie fin si se fierbe cu apa rece, bors si ulei pana scade.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro