Ingrediente
Pentru aluat avem nevoie de 2,5 pahare de faina, 0 ceasca de lapte caldut, 100 g de unt, un ou, 4 g drojdie uscata, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, un galbenus crud.
Pentru umplutura: 1 kg de varza, o ceapa, 3 oua fierte, sare, piper si ulei.
Mod de preparare
Se taie varza fideluta sau se rade si se caleste in ulei impreuna cu ceapa. La sfarsit se adauga sare si piper si se lasa sa se raceasca. Se fierb 3 oua, se taie felii si se amesteca cu varza.
Aluatul se prepara asa:
Se amesteca 2 pahare si jumatate de faina cu un praf de sare, 2 lingurite de zahar si 50 g de unt; o sa se faca niste cocoloase, dar nu-i nimic.
Drojdia se lasa intr-o cescuta cu apa calda cca 10 minute, dupa care se amesteca cu laptele caldut, cu oul si cu restul de unt. Apoi se adauga la faina. Daca mai este nevoie se mai pune faina sau lapte, dupa caz, astfel incat sa rezulta o compozitie moale si elastica din care vom face 2 bile, una mai mare si una mai mica.
Intr-o tava pe care am uns-o inainte cu putin ulei, se intinde bila cea mare si peste ea venim cu umplutura de varza, apoi cu cealalta parte de aluat pe care-l ungem cu galbenus. Se coace aproximativ o ora la cuptor.
Foarte gustoasa si pufoasa si hranitoare! Se poate servi si rece si calda. Carnivorii pot adauga si carne in compozitie, dar e foarte buna si asa fara.