Placinta cu spanac
Aperitive / 31.01.2013

Ingrediente

• 200 g foietaj placinta • 400 g spanac proaspăt spălat • 2 ouă • 100 g
smântână fermentată • 200 g brânză rasă sau cascaval• ulei • 1,5 linguriţă sare • lapte
• iaurt simplu (opţional)

Mod de preparare

In timp ce incalziti cuptorul, spalati si scurgeti spanacul, tocati-l marunt si presarati putina sare. Il lasati putin apoi il scurgeti de apa.
Amestecaţi ouăle, brânza rasă şi smântâna şi le puneti peste spanac.
Ungeţi o tavă cu putin ulei (sau unt), luaţi foile de foietaj şi le puneţi pe o suprafaţă
uscată. Puneţi o foaie de foietaj în tavă şi tăiaţi marginile ce dau pe dinafară. O ungeţi cu ulei folosind mâinile sau o pensula curata. În timp ce turnaţi umplutura, ar fi bine să acoperiţi foile cu un şervet puţin umed, ca să nu se usuce sau să nu se fărâmiţeze. Adăugaţi puţină umplutură şi întindeţi-o uniform. Repetaţi până când ajungeţi cu plăcintala marginea de sus a tăvii sau rămâneţi fără ingrediente, dar aveţi grijă ca ultimul strat să fiede foietaj. Coaceţi plăcinta în cuptor cam 35 minute. În timpul coacerii, turnaţi peste plăcintă unamestec de 50 ml smântână fermentată şi 10 ml lapte. Mai lăsaţi la cuptor 15 minute. Se serveşte caldă sau la temperatura camerei, de obicei cu iaurt.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro