Placinta cu pui si tarhon
Aperitive / 28.10.2008

Mod de preparare

Foarte usoara si aromata, acest tip de placinta poate fi o gustare excelenta intre mese.

Ingrediente si cantitati:

4 fileuri de piept de pui
6 felii de bacon
1 rulou de aluat de foietaj
1 fir mare de praz, fara frunze
600 g ciuperci albe
250 g mazare congelata
2 morcovi
1 fir de telina
20 g faina
1 cub de supa de pasare
1 lingurite mustar
1 galbenus
70 g unt
150 ml smantana
2 fire de tarhon
sare
piper

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Dilueaza cubul de supa in 500 ml de apa fierbinte. Adauga pieptul de pui si lasa-l sa fiarba 15 minute.

3. Intre timp, taie in doua prazul, spala-l si marunteste-l. Curata morcovii si telina, iar pe aceasta din urma trebuie sa o tai cubulete. Curata si taie fin ciupercile, apoi marunteste tarhonul. Lasa mazarea in apa fierbinte cu sare cinci minute, apoi scurge-o.

4. Scoate bucatile de pui si taie-le cubulete. Pune deoparte supa in care au fiert. Caleste prazul 5 minute intr-o tigaie, in 15 g de unt, apoi scoate-l intr-un vas. Adauga un varf de lingurita de unt in tigaie, caleste ciupercile 10 minute, apoi lasa-le deoparte. In aceeasi tigaie, rumeneste bucatile de bacon taiate in patru, apoi scurge-le. Adauga inca un varf de lingurita de unt, caramelizeaza cubuletele de morcov si telina, apoi pune-le si pe acestea deoparte.

5. Topeste restul de 20 g de unt intr-o cratita, adauga faina, amesteca 1 minut, apoi toarna putin cate putin 3/4 din supa in care a fiert puiul, batand pentru a obtine un rantas cremos. Adauga smantana, mustarul si tarhonul. Toarna compozitia intr-o forma de tarta unsa cu unt, impreuna cu puiul, legumele si baconul. Adauga sare si piper.

6. Intinde aluatul peste compozitie si unge marginile cu galbenus de ou batut. Decupeaza o gaura mica in interiorul aluatului si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge aluatul cu restul de galbenus si pune placinta la cuptor timp de 30 de minute. Se serveste calda.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro