Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 1kg iaurt, 8oua, 350gr. zahar tos, 2 plicuri zahar vanilat, stafide, unt 1 pachet sau ulei.
Mod de preparare
Se bat 7 oua cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul scurs. se unge o tava cu peretii mai inalti cu ulei si se aseaza 4 foi de placinta unse intre ele cu ulei sau unt topit.Se toarna un strat de umplutura cam 2 cm., se presra stafide , apoi se aseaza 3 foi unse intre ele, si se alterneaza staturile de foi cu umplutura, ultimul strat trebuie sa fie de 4 foi unse intre ele. Acestea se inteapa din loc in loc si se stropesc cu unt sau ulei si putina apa. Se introduce tava la cutor acesta fiind preincalzit la foc potrivit pentru 40 minute. Co zece minute inainte de a fi gata se bate un ou cu zahar vanilatsi se toarna deasupra. Dupa ce scoatem tava din cuptor a acoperim cu un prosopsi o lasam sa se raceasca se pudreaza si cand este rece se taie.