placinta cu carnati afumati(carnati de bere)
Aperitive / 06.02.2013

Ingrediente

250 g faina
1 varf cutit sare
4-5 linguri unt
3 linguri apa rece
150 g cascaval ras
2 oua mari
250 ml smantana grasa
2 linguri ulei de masline
sare
piper
nucsoara
5-6 carnati afumati sau 12 carnaciori de bere

Mod de preparare

Framanti un aluat faramicios din faina, sare si untul taiat cubulete.
Adaugati treptat putina apa rece si framantati bine pana cand obtineti o compozitie de aluat omogena si consistenta, pe care o inveliti in folie alimentara si o pune-ti la frigider circa 30 de minute.
Taiati carnatii in rondele subtiri sau daca aveti carnaciori de bere ii puneti intregi.
Amestecati smantana cu ouale si condimentati cu sare, nucsoara si piper.
Intinde-ti aluatul in foaie si imbracati o forma de tarta.
Pune-ti hartie de copt pe fundul tavi si o introduce-ti in cuptorul incins la 180° C pentru 10 minute, dupa care o scoate-ti si o lasa-ti sa se raceasca. .
Presara-ti cascavalul ras peste aluat, turna-ti amestecul de smantana (tarta trebuie sa fie plina 3/4 ) si o introduce-ti din nou in cuptor pentru 20 de minute.
Scoate-ti tarta din cuptor, asezati deasupra feliile de carnaciori prajite in putin ulei sau carnaciorii de bere prajiti putin si mai dati la cuptor inca 15 minute...
Se poate servii ca si aperitiv si cald si rece..
Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro