Mousse de somon cu icre
Aperitive / 21.03.2013

Ingrediente

150g somon afumat, 100g unt 65% grasime, 1 lingura zeama de lamaie, 50g samburi de nuca decojita, o lingurita de smantana, 6 felii de paine, icre germane roz, sare, piper alb.

Mod de preparare

Samburii de nuca se pun intr-o tigaie fara grasime si se tin pe foc mic pana se desprinde coaja de pe ei. E important ca toti samburii sa fie albi,decojiti ca sa nu compromita culoarea roz a mousseului. Somonul se taie fasii si se pune in blender impreuna cu samburii de nuca, untul, zeama de lamaie. Va iesi o crema spumoasa si gustoasa si cu un parfum aparte datorita samburilor de nuca. Se asezoneaza cu sare, daca mai e necesar, si cu piper, dupa gust. Se decojesc feliile de paine si se decupeaza cercuri de forma interiorului canii. In cana, la baza, se pune mousse de somon, apoi o feliuta de paine, mousse, paine, mousse, paine si la final mousse. Cu ajutorul posului, facem un mot frumos peste care presaram icre germane roz. Servim cu o jumatate de felie de lamaie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro