Mingiute umplute cu pui
Aperitive / 24.04.2008

Mod de preparare

 

Sunt aperitive destul de usor de pregatit si cu siguranta foarte gustoase, ce pot fi servite la orice masa festiva, si nu numai! 

Ingrediente:


1 cana apa
1/2 cana unt
1/2 lingurita sare
1 cana faina alba
4 oua

Umplutura:


2 cani carne de pui fiarta si maruntita
250 grame ananas fara suc
1/2 cana maioneza
1/4 cana telina maruntita
1/4 cana ceapa verde maruntita
1/4 cana nuci
2 linguri castravete
1/2 lingurita condimente
1/4 lingurita paprika
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:


1. Intr-o tigaie se amesteca apa, untul si sarea si se pun la fiert. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana la formarea unei mici mingi. Ia vasul de pe foc si lasa-l asa 5 minute. Adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaos. Continua sa amesteci bine pana la uniformizare.

2. Pune amestecul, sub forma unor mici mingiute, intr-o tava, la cuptor. Coace-le aproximativ 15-20 minute. Inteapa-le, pentru a permite iesirea aerului cald din ele si lasa-le sa se raceasca.

3. Taie mingiutele in jumatate si lasa deoparte partile de sus; indeparteaza interiorul moale. Intr-un vas, amesteca ingredientele umpluturii, cat mai bine. Umple partea de jos si pune pe fiecare partea de sus. Trebuie tinute la frigider pana la servire. Ceea ce ramane se pastreaza tot la frigider.

Timp de pregatire: 30-60 minute
  • mariana, joi, 14.10.2010 23:48
    ceva nu se potriveste

    Nu ma indoiesc ca e delicioasa, singura mea obiectie ar fi legata de fotografie. In poza sunt tarte nu choux...

  • Geani, marţi, 16.02.2010 16:47
    nu e incompleta

    Nu ai inteles tu: scrie clar 2 cani carne de pui fiarta si maruntita. Deci...

  • anys_69, miercuri, 10.02.2010 09:44
    Reteta incompleta ?

    Ori nu am inteles eu reteta , ori carnea de pui se consuma cruda ?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro