Gustare crocanta cu boabe de soia prajite
Aperitive / 23.03.2009

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:


500 g boabe de soia
1 l ulei de porumb
sare si piper

Mod de preparare:


1. Curata foarte bine boabele de soia, dupa care lasa-le la inmuiat, in apa, timp de 3-4 ore.
2. In momentul in care boabele de soia s-au desfacut usor, arunca apa.
3. Intr-o tigaie de tip wok, incinge uleiul.
4. Introdu boabele de soia in uleiul incins si lasa-le pe foc mare, pana cand toate boabele s-au prajit bine si plutesc la suprafata.
5. Scoate boabele de soia prajite si asaza-le pe un servetel, pentru a absorbi excesul de ulei.
6. Presara sare si piper si amesteca bine.
7. Se servesc calde, in boluri.

Sfat Eva: Pentru o gustare dulce, inlocuieste sarea si piperul cu zahar brun sau scortisoara.
  • M@sterchef, joi, 24.11.2016 17:45
    pt. Monica

    nu te mai chinui. manaca-le direct din punga ...

  • Monika, miercuri, 24.02.2016 12:40
    fierte?

    eu nu le-am fiert..patesc oare ceva? am pus direct in tigaie fara ulei fara nimic ca si semintele... au iesti ok.. chiar trebuie fierte inainte?

  • marinela, vineri, 08.02.2013 12:22
    SOIA

    eu le-am facut la microunde..au iesit crocante si buneeeeeee!

  • dragomir, sâmbătă, 26.02.2011 13:48
    reteta soia

    degeaba mananci soia daca o prajesti in ulei...prajesteo fara ulei! uleiul prajit este cancerigen!

  • cami, miercuri, 04.08.2010 11:16
    soia

    pacat ca stricam valoarea nuritiva a soiei prin prajire

  • GreenDiana, vineri, 12.03.2010 13:11
    Gustos

    Am incercat aceasta reteta.E grozava:X!

  • tintin, vineri, 10.04.2009 21:49
    soia e buna

    o sa incerc si eu reteta. pana acum le faceam la cuptor, dar nu ieseau crocante. mie imi place foarte mult gustul boabelor de soia. le mananc fierte in loc de alune.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro