Gustare crocanta cu boabe de soia prajite
Mod de preparare
Ingrediente si cantitati:
500 g boabe de soia
1 l ulei de porumb
sare si piper
Mod de preparare:
1. Curata foarte bine boabele de soia, dupa care lasa-le la inmuiat, in apa, timp de 3-4 ore.
2. In momentul in care boabele de soia s-au desfacut usor, arunca apa.
3. Intr-o tigaie de tip wok, incinge uleiul.
4. Introdu boabele de soia in uleiul incins si lasa-le pe foc mare, pana cand toate boabele s-au prajit bine si plutesc la suprafata.
5. Scoate boabele de soia prajite si asaza-le pe un servetel, pentru a absorbi excesul de ulei.
6. Presara sare si piper si amesteca bine.
7. Se servesc calde, in boluri.
Sfat Eva: Pentru o gustare dulce, inlocuieste sarea si piperul cu zahar brun sau scortisoara.
nu te mai chinui. manaca-le direct din punga ...
eu nu le-am fiert..patesc oare ceva? am pus direct in tigaie fara ulei fara nimic ca si semintele... au iesti ok.. chiar trebuie fierte inainte?
eu le-am facut la microunde..au iesit crocante si buneeeeeee!
degeaba mananci soia daca o prajesti in ulei...prajesteo fara ulei! uleiul prajit este cancerigen!
pacat ca stricam valoarea nuritiva a soiei prin prajire
Am incercat aceasta reteta.E grozava:X!
o sa incerc si eu reteta. pana acum le faceam la cuptor, dar nu ieseau crocante. mie imi place foarte mult gustul boabelor de soia. le mananc fierte in loc de alune.