Flori din vinete
Aperitive / 02.04.2013

Ingrediente

2 vinete 4 cartofi fierti 3 catei de usturoi ½ pachet de margarina 3 linguri de nuci macinate 1 ceapa 3ardei capia 1 rosie 2 linguri de ulei 1 lingura otet de vin 1 lingurita zahar ½ apa verdeata

Mod de preparare

Vanata se taie in felii pe lungine, se sareaza si se lasa la scurs. Dupa 30 de minute se pun la copt pe gratar. Se prepara un piure din cartofi, margarina, usturoi si nucile maruntite. Se potriveste gustul cu sare. Daca este prea gros se mai subtiaza cu putin apa calduta. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu rosia tocata marunt. Se adauga ardei capia copti apoi se adauga zaharul si otetul. Vinetele se aseaza pe un paltou. Peste vinete, cu ajutorul unui pos se formeaza flori din pireul de cartofi iar in mijlocul florilor se aseaza amestecul de ardei. Se orneaza cu patrunjel verde. Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro