Drob de urzici cu oua si bureti
Mod de preparare
"Cartea de bucate romanesti", aparuta la editura Rao, ne ofera in varianta "bilingva" retete utile delicioase, dar, ce-i mai important, testate de catre cineva. Vom prezenta astazi "Drob de urzici cu oua si bureti", urmand ca, in urmatoarele episoade, sa va oferim si retete de ciorbe sau prajiturele.Ingrediente si cantitati:
1 ciur de bureti
1 ciur de urzici
5-6 cepe mijlocii
1 ceasca de untdelemn
5-6 catei de usturoi
10 oua
sare
piper
Mod de preparare:
1. Se aleg si se spala bine urzicile, iar cand apa a clocotit, se pun la fiert.
2. Separat, se toaca ceapa si se caleste pana cand capata o culoare aurie. Apoi se adauga si buretii tocati marunt.
3. Cand urzicile sunt fierte, se scot, se scurg, se toaca si se pun peste bureti.
4. Se amesteca in compozitie ouale. Se pun la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc.
5. Urzicile se pot inlocui cu spanac sau stevie. Merge de minune cu un pahar de vin rosu.
am manca cand eram mai mica si aproape k am luat-o razna
nu sunt prea bune la gust park iti mushk si limba
sunt foarte bune pt circulatia sangelui si pt mai multe
tatal meu aduce fffffff multi burewti de padure si eu ii pun la otwet ca pe gogosari,mai intai fierbandui.e o bunatate ca garnituri dar si prajiti ca pe carne.sunt fffff buni!!!!!!!!!!!!!!