Drob de urzici cu oua si bureti
Aperitive / 22.08.2003

Mod de preparare

"Cartea de bucate romanesti", aparuta la editura Rao, ne ofera in varianta "bilingva" retete utile delicioase, dar, ce-i mai important, testate de catre cineva. Vom prezenta astazi "Drob de urzici cu oua si bureti", urmand ca, in urmatoarele episoade, sa va oferim si retete de ciorbe sau prajiturele.

Ingrediente si cantitati:


1 ciur de bureti
1 ciur de urzici
5-6 cepe mijlocii
1 ceasca de untdelemn
5-6 catei de usturoi
10 oua
sare
piper

Mod de preparare:


1.
Se aleg si se spala bine urzicile, iar cand apa a clocotit, se pun la fiert.
2. Separat, se toaca ceapa si se caleste pana cand capata o culoare aurie. Apoi se adauga si buretii tocati marunt.
3. Cand urzicile sunt fierte, se scot, se scurg, se toaca si se pun peste bureti.
4. Se amesteca in compozitie ouale. Se pun la cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc.
5. Urzicile se pot inlocui cu spanac sau stevie. Merge de minune cu un pahar de vin rosu.
  • cosmina, vineri, 08.04.2011 20:56
    ciuperci

    am manca cand eram mai mica si aproape k am luat-o razna

  • cosmina, vineri, 08.04.2011 20:54
    urzici

    nu sunt prea bune la gust park iti mushk si limba

  • cosmina, vineri, 08.04.2011 20:52
    piure de urzici

    sunt foarte bune pt circulatia sangelui si pt mai multe

  • elena, luni, 01.11.2010 11:50
    buna

    tatal meu aduce fffffff multi burewti de padure si eu ii pun la otwet ca pe gogosari,mai intai fierbandui.e o bunatate ca garnituri dar si prajiti ca pe carne.sunt fffff buni!!!!!!!!!!!!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro