Degetele de pui
Aperitive / 05.02.2009

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:


2 bucati mari de piept de pui dezosat
4 linguri cu faina
3 linguri cu pesmet
3 catei de usturoi
1 ardei rosu, mic
1 legatura mica de patrunjel
3 oua
cimbru uscat
ulei pentru prajit
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:


1. Taie pieptul de pui in fasii de grosimea unor degete. Pune bucatelele intr-un servet curat si zvanta-l.

2. Taie cat se poate de fin patrunjelul, ardeiul rosu si usturoiul.

3. Bate ouale ca pentru omleta.

4. Intr-un castron separat, amesteca faina, pesmetul si cimbrul uscat. Adauga ardeiul, patrunjelul si usturoiul, taiate in prealabil. Amesteca totul bine.

5. Sareaza carnea, dupa gust.

6. Cu mana sau cu ajutorul unei spatule, inmoaie fasiile de carne de pui in ou. Apoi tavaleste-le bine prin amestecul de faina si pesmet. Ia fiecare "degetel" de pui, scutura excesul si arunca-l in ulei foarte incins. Lasa degetelele de pui la prajit timp de cateva minute, in baie de ulei, pana se rumenesc.

7. Serveste-le dintr-un bol mare, alaturi de un sos usor picant si felii de paine prajita taiate subtire.

Sfat Eva:
Daca preferi o varianta mai picanta a sosului, foloseste mai mult piper si dubleaza cantitatea de ardei iute.
  • Al3X, sâmbătă, 18.08.2012 13:38
    Super bun

    Este X-Trem de delicios,dar e si mai si daca adaugati susan inainte sa l-e puneti pe tigaie,iar alaturi de un sos gercesc care se face cam asa: -Castraveti murati -4-5 catei de usturoi maricei -smantana/maioneza/iaurt 100-150g -sare/pipe(dupa gust) -o lingura de apa MINERALA 1.se dau pe razatoare castravetii (pe cea de mere) 2.se curata si se toaca usturoiul 3.se pun toate intru-n bol alaturi de smantana/maioneza.....,se adauga sarea si piperul,iar dupa ce amestecati bine se adauga lingura de apa Alaturi de Degete de pui este extraordinar,foarte gustos(batalie pe sos),iar daca adaugati susan la degete v-a iesi minunat

  • floor, joi, 30.12.2010 21:35
    degetele

    chiar au iesit foarte bune, am mai combinat eu niste chestii , in sensul ca am dat prima data prin faina apoi ou+mirodeniile si ultima data pesmet......un deliciu si am facut ptr prima data si singura , yuhuuuuu, :-)

  • Aida, luni, 12.07.2010 15:46
    foarte gustoasa reteta

    ms pt reteta e o bunatate am incercat-o zilele trecute si azi o fac din nou.:*

  • alina, miercuri, 03.03.2010 10:03
    super

    este foarte interesanta reteta, o voi incerca si eu, deoarece nu stiam ce sa fac astazi mancare.Multumesc pentru idee.

  • nicoleta, luni, 22.02.2010 18:51
    O BUNATATE

    Am facut aceasta reteta si este extraordinara.Imi place foarte mult.Le-am facut si celor unde lucrez si le-a placut la nebunie. FELICITARI.

  • oana, sâmbătă, 30.01.2010 14:46
    Bun De Tot

    Am Facut aceasta reteta este extrem de delicioasa arata ca-n poza

  • ione, sâmbătă, 31.10.2009 09:38
    sooper

    o sa-l fac si eu..., am plecat ;) multumesc pentru reteta dar chiar nu stiam ce sa fac de mancare azi....

  • aida, miercuri, 23.09.2009 17:54
    hmmm arata f bn reteta

    chiar acum am trimis in oras dupa piept de pui sa incerc si eu reteta.nu are cum sa nu fie buna...sper sa imi iasa:X:X:XX:X ms de reteta.si nu asculta gurile rele...unii nu au ce face decat sa vorbeasca de invidie pupp si astept retete noi:*:*:*:*

  • Zurkly, duminică, 06.09.2009 20:11
    Mersi pt reteta

    Mersi pt reteta, a iesit foarte gustos, mai ales pt ca am completat-o cu un sos de smantana, usturoi frecat cu ulei de masline si verdeata. In acest sos doar intingi cate un degetel de pui, sa aveti grija insa ca va fi bataie pe sos.

  • EMILIAN, miercuri, 01.07.2009 19:18
    RETA

    E UN JEG DE RETETA

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro