Cruditati cu sos de lamaie si plante aromate
Mod de preparare
Un aperitiv usor, care prevede un festin asa cum se cuvine de Paste... Legumele pline de vitamine si un sos cremos fac savoarea acestui antreu deosebit. Pofta buna!Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
225-250 g crema de branza la temperatura camerei;
2 linguri patrunjel tocat;
2 linguri arpagic proaspat, feliat fin;
1 lingura zeama de lamaie;
1/4 lingurita sare;
1 lingura lapte;
1 castravete;
450 g morcovi;
750 g telina (o telina mare).
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, amesteca patrunjelul, crema de branza, arpagicul, zeama de lamaie si sarea, pana cand obtii o compozitie omogena. Foloseste-te in acest scop de un mixer setat la viteza foarte mica.
2. Adauga laptele si amesteca pana cand compozitia devine moale. Daca totusi aceasta este prea rigida, mai adauga lapte, cate o lingura in vas, in functie de cat este nevoie.
3. Curata, cojeste si feliaza foarte fin castravetele, curata morcovii de coaja si taie-i pe lung, sub forma de baghete. De asemenea, curata si taie telina sub forma de baghete.
4. Aranjeaza legumele pe un platou si serveste cu sos de lamaie si plante aromate.
Informatii nutritionale:
Calorii 140 (64% din grasimi); grasimi 10 g (saturate 6.3 g); proteine 3.8 g; colesterol 31 mg; sodiu 241 mg; fibre 3.4 g; carbohidrati 9.9 g.