Creveti cu usturoi
Mod de preparare
Daca iti place foarte mult usturoiul, dar si gustul exotic al crevetilor, atunci aceasta reteta este ideala pentru tine! Iti dorim "Pofta buna" si asteptam sa ne spui cum ti s-a parut!Ingrediente si cantitati:
1/3 ceasca unt
3/4 kg pana la 1 kg de creveti proaspeti, curatati si decorticati
4-6 catei de usturoi de dimensiuni medii, curatati si tocati
1/3 ceasca patrunjel proaspat, tocat
2-3 linguri zeama de lamaie
sare, dupa gust
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie de dimensiuni mari, lasa untul la topit, pe foc mic, timp de 30-45 de secunde (pana cand untul nu mai face spuma).
2. Adauga crevetii si usturoiul si prepara un sote pe foc mediu. Lasa tigaia pe foc timp de 4-5 minute si intoarce crevetii de pe o parte pe alta, pana cand acestia devin roz.
3. Adauga patrunjelul, zeama de lamaie, sarea si amesteca bine.
4. Indeparteaza tigaia de pe foc si serveste imediat, cu o garnitura de orez sau o salata.
5. Se obtin 4 portii.
Si eu am preparat creveti dupa aceasta reteta, mi-a placut, dar pacat ca sunt atat de scumpi.
Am pregatit aceasta retzeta cu mult pina la a o citi pe site. Servita cu orez basmati (cu un pic de curry) - este extraordinara! Eu mai adaug la pregatire shi citeva linguri de otzet balsamic. Avetzi grija sa nu tzinetzi prea mult crevetele la foc - devin mici, uscate shi se intaresc.
nu faceti asa ceva acasa
eu am ancercat reteta si este delicioasa
este absolut dezgustatoare aceasta reteta,nu o incerati. dati banii degeaba pe creveti
Ma numesc NICU. Spre rusinea mea, nu am mancat anca preparate cu acesti creveti.De catva timp, eu si sotia suntem tot mai tentati ca sa cumparam asa ceva, dar...habar n-avem ce sa facem cu ei. Nici macar nu stim sa-i curatam. De obicei, amandoi suntem extrem de reticenti la unele mancaruri. Desi sunt un ampatimit pescar, desi am prins uneori multi raci, totusi i-am oferit altora. Putem fi ajutati an aceasta problema? Putem da si noi reteta de chiftelute din scoici de apa dulce, .Sunt delicioase. De asemeni, putem oferi si alte retete. Astept pe mes! Multumesc mult de tot, anticipat!
O alta varianta a retetei ar fi ca in loc de patrunjel sa se foloseasca coriandru proaspat. Crevetii se pot macera 20 de minute cu zeama de lamaie (lime e si mai bun), usturoi si coriandru. Pofta buna!