Conopidă pane cu sos tzatziki
Aperitive / 25.02.2017

Ingrediente

1 conopidă mare desfăcută în florete
făină
3 ouă mari
sare
piper
ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Floretele de conopidă se spală bine şi se scufundă în apă fierbinte, unde se lasă la fiert timp de 5-10 minute, în funcţie de consistenţa dorită.
Ouăle se bat cu sare şi piper, iar făina se întinde pe o farfurie.
Se scurge conopida, se clăteşte cu apă rece şi se condimentează cu sare şi piper după gust.
Se pune tigaia cu uleiul pe foc.
Se trec buchetele de conopidă prin făină, apoi prin oul bătut şi se pun în uleiul încins.
Se scot pe un şerveţel de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.
Se serveşte atât caldă, cât şi rece simplă sau în combinaţie cu un sos tzatziki răcoritor.
Pentru a face sosul tzatziki amestecă iaurt grecesc cu castravete răzuit, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper şi mărar proaspăt.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro