Ingrediente
Cannelloni – 12 buc Spanac 500 gr - proaspat Branza telemea de vaca aprox 250 gr Gorgonzola 50 gr Unt o lingura O ceapa 2 catei usturoi Sare Piper Pentru sos : Gorgonzola 50 gr Lapte 200 ml Smantana pt gatit 200 gr Sare Piper Patrunjel verde o lingura unt o lingura faina
Mod de preparare
Se taie ceapa si cu usturoiul marunt si se calesc 2-3 min intr-o oala in care am pus o lingura de unt. Intre timp tocam putin spanacul proaspat fiert si il adaugam peste ceapa calita si mai lasam maxim 5 min sa se patrunda aromele. Am mai pus putina sare (aveti grija ca branza e destul de sarata, sa nu puneti foarte multa sare) si piper. Se lasa putin la racit. Apoi se adauga branza telemea rasa si gorgonzola. Se amesteca bine. Mie mi-a ajuns umplutura pentru 12 cannelloni(am aruncat un pic de spanac cand l-am spalat). Se umple fiecare pasta cu amestecul de spanac cu branza. Se pregateste un vas yena si se unge cu unt pe margini , in care se adauga pastele umplute. Ne apucam de sos. Punem o lingura de unt intr-o oala pana se topeste, apoi punem o lingura de faina si amestecam repede sa nu se faca cocoloase. Adaugam laptele cate putin si mai amestecam pana se ingroasa. Adaugam apoi smantana pentru gatit si gorgozola la sfarsit. Amestecam bine sa nu se prinda iar la sfarsit adaugam 3-4 fire de patrunjel proaspat taiat marunt. Punem sosul peste paste, sa le acopere si punem o folie de aluminiu deasupra. Le bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de min. Dupa 30 de min scoatem vasul si punem un strat de cascaval ras si lasam vasul inca 10 min la cuptor fara folia de aluminiu sa se rumeneasca putin.